Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Concealer,πως να το επιλέγετε


Όταν επιλέγετε το concealer σας θα πρέπει να κρατήσετε αυτούς τους δύο βασικούς κανόνες στο μυαλό σας:
cover stick
  • Το concealer  με μία παχύτερη υφή είναι καλό για την κάλυψη των κόκκινων  κηλίδων και των μαύρων κύκλων.
  • Το concealer  με μια ελαφρύτερη υφή είναι καλύτερο για την κάλυψη των μικρών ατελειών στην επιδερμίδα, δίνοντας λαμπερό δέρμα στην περιοχή της μύτης, το πηγούνι και το μέτωπο.

concealer
Για να κρατήσει το concealer σας και να μην είναι ορατό, πρέπει να είναι 1 ή 2 τόνους ανοιχτότερο από τον τόνο του makeup, αλλά εξακολουθεί να είναι κοντά στον τόνο του δέρματός σας.
Μην χρησιμοποιείτε concealer αν παρέλθει η ημερομηνία λήξης.
Προκειμένου να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις του χρώματος στη κάλυψη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε concealer και makeup της ίδιας εταιρείας.
         Τρόποι για το πως θα το εφαρμόσετε για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα : 

Πριν ξεκινήσετε τη κάλυψη συνιστάται να έχετε εφαρμόσει στο πρόσωπό σας την  ενυδατική σας κρέμα πρώτα. Αυτό θα κάνει τυχόν ατέλειες λιγότερο ορατές.
Υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πότε θα πρέπει να εφαρμοστεί το concealer.  Όποιον τρόπο κι αν προτιμάτε, η εφαρμογή θα είναι τέλεια. 

 Για τους μαύρους κύκλους

korektor/concealer
Βάλτε το concealer στη βάση του ματιού κοντά στην εξωτερική γωνία και  τραβήξτε  τη γραμμή προς τα έξω των ζυγωματικών, αν χρειαστεί. Μην τρίβετε. Χρησιμοποιήστε απαλές ταμποναριστές  κινήσεις. Αυτό θα βοηθήσει για την καλύτερη κάλυψη, προστατεύοντας παράλληλα το ευαίσθητο δέρμα σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το concealer  για την κάλυψη σε όλο το πρόσωπό σας, γύρω από τα μάτια, στη βάση της μύτης, κατά μήκος των πλευρών, κλπ.
Αν έχετε λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χρησιμοποιήστε τη Light Beige απόχρωση του concealer, για να μην δώσετε έμφαση  στις λεπτές ρυτίδες.
   Το concealer μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει  τυχόν ατέλειες στην επιδερμίδα, όπως κοκκίνισμα στη περιοχή της μύτης ή κατά μήκος των ζυγωματικών, κάτω από τα μάτια, πάνω από τα ζυγωματικά ή στη μέση του πηγούνι ή το μέτωπο.

    To concealer είναι το πιο κατάλληλο για τις κυρίες που δεν προτιμούν βαρύ μακιγιάζ .