Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ταλαιπωρημένα νύχια – Λύσεις



                                   Ταλαιπωρημένα νύχια – Λύσεις



   Πολλές γυναίκες παραπονούνται συχνά πως τα νύχια τους μοιάζουν ταλαιπωρημένα, δείχνουν αδύναμα και θαμπά και γενικά δε διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Είτε γιατί ξηραίνονται, ξεφλουδίζουν και σπάνε, είτε γιατί κιτρινίζουν , κ.ά.
   Κάποιοι από τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την όψη και την κατάσταση των νυχιών μας, μπορεί να είναι η έλλειψη ενυδάτωσης και περιποίησης.

Σας δίνουμε κάποιες ενδεικτικές πρακτικές συμβουλές, τις οποίες αν ακολουθήσετε μπορείτε να αποκαταστήσετε τα ταλαιπωρημένα και εύθραυστα νύχια σας.





    Προτιμήστε χάρτινες λίμες. Αν συνηθίζετε να λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε σχήμα, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε τις μεταλλικές λίμες, διότι τραυματίζουν τα νύχια.       Προτιμήστε τις χάρτινες που είναι πιο φιλικές προς αυτά.







 Να βάφετε με βερνίκια που είναι εμπλουτισμένα με Pro Vitamin B5 και που είναι ιδιαίτερα φιλικά με τα νύχια και με το δέρμα σας.
    Όταν βάφετε με σκούρα χρώματα τα νύχια προκαλείται και το κιτρίνισμα τους.
    Σας προτείνουμε πριν περάσετε το βερνίκι να απλώσετε κάθε φορά μια διάφανη βάση που είναι ειδική για θρέψη και προστασία αλλά αποφεύγετε και τις κιτρινίλες με αυτό.










    




Προτιμήστε τη χρήση ασετόν χωρίς acetone όταν θέλετε να ξεβάψετε τα νύχια σας. 
   Είναι εμπλουτισμένο με έλαια. 
   Το ασετόν καταστρέφει τα νύχια, τα ξηραίνει ,
 τα αφυδατώνει και τα κάνει να σπάνε.

















 Χρησιμοποιείστε κρέμα ενυδάτωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιείται καθημερινά 2-3 φορές τη μέρα και κυρίως πριν τον ύπνο μια ενυδατική κρέμα χεριών και νυχιών που θρέφει τις ξηρές επιδερμίδες και βοηθάει τα εύθραυστα και ταλαιπωρημένα νύχια. Ιδανικά κάνετε μασάζ μέσα και γύρω από τα νύχια .









Κάντε θεραπεία με ειδικό πολυβιταμινούχο γαλάκτωμα με ασβέστιο και κολλαγόνο για αδύναμα, κατεστραμμένα  και σπασμένα νύχια. Που επανορθώνει, αναγεννά και σκληραίνει στο μέγιστο μετά από 10 μέρες SOS θεραπείας.








Φορέστε γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ή στον κήπο σας. Τα απορρυπαντικά και τα διάφορα καθαριστικά ταλαιπωρούν και ξηραίνουν τα νύχια και τα κάνουν να ξεφλουδίζουν. Το χώμα από την άλλη που εισχωρεί στα νύχια μπορεί να προκαλέσει βλάβες πέρα από τις αντιαισθητικές μαυρίλες που τα γεμίζει. Αν χρησιμοποιείτε πλαστικά γάντια να φροντίσετε να τα στεγνώνετε καλά πριν την επόμενη χρήση.